De kaart van de wereld. Het is iets waar iedereen al van jongs af aan mee in aanraking komt. En als het niet wereldkaarten zijn dan waren het wel wegenkaarten van Nederland of Europa. Wie herinnerd zich niet de lange dagen die werden doorgebracht in de auto. Papa achter het stuur en mama in de weer met de wegenkaart om te achterhalen waar de verkeerde afslag genomen werd en druk aan het navigeren is om weer op de juiste route uit te komen.

Met de ingebouwde navigatiesystemen, de tomtom of de mobiele telefoon van vandaag is dat een uitstervend beeld geworden. Voer je vakantiebestemming in op het apparaat naar keuze en de rest gaat vanzelf.

 

MapaWall magnetische houten wereldkaarten

Populariteit van de laser gesneden wereldkaart

Ondanks dat wegenkaarten niet meer gebruikt worden. Is de populariteit van kaarten van steden, landen, continenten of de gehele wereld niet afgenomen. Met name houten wereldkaarten zijn populair. Er worden diverse soorten kaarten van de wereld aangeboden, want ook hier heeft de techniek niet stil gestaan. Met behulp van de nieuwste technieken zoals lasersnijden en 3d printen worden de prachtigste wereldkaarten, van de meest uiteenlopende materialen gemaakt. Dit is ook goed terug te zien in het ruime en diverse aanbod van wereldkaarten van hout tot plastic van metaal tot schuim.

Met name de gelaserde houten wereldkaarten spreken tot mijn verbeelding. Door gebruik te maken van de lasertechniek is het mogelijk om velen malen gedetailleerder te werk te gaan dan bijvoorbeeld mogelijk is met de aloude frees-techniek. Een ander bijkomend voordeel van de lasertechniek is dat het toepasbaar is op velen soorten materialen.

De magnetische houten wereldkaarten van MapaWall

MapaWall is een van de aanbieders van gelaserde wereldkaarten. Zij bieden houten en stalen kaarten aan. Wat de houten wereldkaarten van MapaWall uniek maakt is dat de kaarten magnetisch zijn. Dit maakt het mogelijk om al je bezochte bestemmingen en of bestemmingen waar je graag naar toe wil te pinnen met de bijgeleverde pin-magneten. Wil je meer weten over de wereldkaarten van MapaWall bezoek dan nu de website of vraag een gratis sample aan.