De houten wereldkaart in deze woning is voorzien van een laag eikenhout fineer. Omdat eikenhout in bijna ieder interieur wordt gebruikt past dit type wereldkaart dan ook bijna in ieder vetrek.
De MapaWall wereldkaarten worden standaard onbehandeld geleverd. Dit wil zeggen dat de kaart standaard niet wordt voorzien van een olie- of een waslaag. Een dergelijke laag biedt het hout echter wel bescherming. Door een laagje olie of was aan te brengen kunnen vuil- en vetvlekken makkelijk worden voorkomen. Een ander belangrijk gegeven is dat bij het aanbrengen van een beschermlaag als olie of was de kleur van het hout aanzienlijk verandert. Door de poriën van hout dicht te smeren met een dergelijke laag zal het oppervlak in bijna alle gevallen een stuk donkerder kleuren. Op de onderstaande afbeeldingen is het verschil in kleur van een eikenhouten wereldkaart met olie en een eikenhouten wereldkaart zonder olie goed zichtbaar.

Eikenhouten wereldkaart met olie   Eikenhouten wereldkaart zonder olie

Vrijwel alle soorten olie en was geven extra kleur en bescherming aan het hout. Ook zijn er olies op de markt welke het hout oppervlak wel beschermen, maar juist niet (al te veel) doen verkleuren. Een voorbeeld van zo’n soort olie is de transparante olie van Rubio Monocaot. Dit houtbeschermingsproduct zorgt voor een transparantie afwerking en een duurzame bescherming.

Wilt u een bepaalde type hout graag in het echt zien? Of graag zelf experimenteren met een olie of was? Vraag een gratis sample aan via ons contactformulier.