Zo nu en dan ontvangen wij erg fraaie foto’s van reeds opgehangen wereldkaarten die aardig tot de verbeelding spreken. Zo ook het geval bij de foto’s in dit bericht. Van een klant uit Sint-Petersburg ontvingen wij onlangs deze prachtige foto’s van een MapaWall wereldkaart. Dit specifieke type kaart is voorzien van een A-klasse Zebrano hout. Een houtsoort dat zich kenmerkt door de opvallende donker- en lichtbruine strepen. Hetgeen deze houtsoort net even anders maakt dan typen hout. Op de foto’s is te zien hoe de eigenaar van dit modern ingerichte appartement gebruikt maakt van contrasten in houtsoorten. In plaats van de wereldkaart af te stemmen op de veelvoorkomende houtsoort in het interieur, heeft deze klant er juist voor gekozen een heel ander type hout voor de kaart te gebruiken. Wanneer getracht wordt overeenstemming te vinden in de houtsoorten is het zaak dat de kleur erg dicht bij elkaar ligt. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat het geheel juist storend overkomt. Was in dit geval gekozen voor een donkere houtsoort waarvan de kleur en nerf overeenkomt met de houten meubels en houten vloer. Dan had het geheel, en ook de wereldkaart zelf, niet zo mooi gesproken als dat het nu doet. Juist door te contrasteren kunnen accenten in het interieur worden gelegd. En door ook nog eens prachtige spots op de kaart te richten is deze Zebrano met landsgrenzen een heus lust voor het oog.

Zebrano houten wereldkaart met landsgrenzen - Rusland 2 Zebrano houten wereldkaart met landsgrenzen - Sint-Petersburg

Magnetische houten wereldkaart van Zebranohout

Hoewel het op de (veraf) foto’s niet duidelijk te zien is, gaat het hier om een wereldkaart met ingegraveerde landsgrenzen. Middels de laatste laser-technologie worden deze met 0.03 millimeter nauwkeurig in het hout gegraveerd. En omdat deze wereldkaarten ook een speciale magnetische ondergrond hebben, kan het hele houtoppervlak met kleine pin-magneten worden gemarkeerd. Denk bijvoorbeeld aan het pinnen van favoriete plekken, de leukste vakanties en de mooiste reizen. Met kleine subtiele, of juist heel opvallende magneten kun je reeds gemaakte reizen of zogenaamde bucketlist bestemmingen op en stijlvolle manier tot uitdrukking brengen.

Nieuwsgierig naar een unieke wanddecoratie als deze? Vraag een sample van één van de vier houtsoorten aan en bekijk of deze zevende wereldkaart ook iets voor jou is.