In het vaste assortiment van MapaWall bevinden zich onder andere houten wereldkaarten voorzien van een palisander fineer. Deze fineersoort heeft veelal een prachtige tekening door de zwarte golvende groeizones. De palisander bomen zijn voornamelijk te vinden in het tropische deel van Midden- en Zuid-Amerika, in Madagaskar en in Zuidoost Azië. Palisander bomen zijn over het algemeen schaars. Om deze reden geldt er voor deze bomen een exportbeperking met als directe gevolg dat het fineer niet alleen zeldzaam maar ook vrij kostbaar is. Dit is tevens de reden waarom de wereldkaart van palisander hout een van de meest kostbare modellen betreft.

Wereldkaart van hout palisander donker Palisander hout olie Wereldkaart van hout palisander licht

De eerste modellen van de MapaWall wereldkaarten van hout werden voorzien van een relatief donkere palisander fineer. Op de linker foto ziet u een voorbeeld van deze donkere palisander variant. Op de foto rechts ziet u een model wereldkaart welke is voorzien van een lichtere palisander. Overigens zijn beide houtsoorten niet geolied. Op de foto in het midden is goed te zien hoe een olie het geheel een donkerdere en vollere kleur geeft.
Inmiddels wordt de palisander editie van de MapaWall wereldkaarten van hout enkel nog maar voorzien van de lichte palisander. Dit, omdat dit type fineer meer spreekt door de rood-bruine kleur. Binnenkort vindt u op dit domein tevens foto’s van de houten wereldkaart waarbij de lichte palisander fineer in de olie staat.

Wilt het nieuwe palisander hout graag in het echt zien? Vraag dan een gratis sample aan via ons contactformulier.