Hoewel het overgrote deel van alle wanden licht gekleurd zijn is er niets mis met het plaatsen van een fraaie houten wereldkaart op een donkere achtergrond. Integendeel. Door een donkere achtergrond te combineren met een donkere wereldkaart ontstaat juist een prachtig geheel. En helemaal wanneer de ruimte is ingericht met meubels en accessoires die goed bij deze donkere tinten passen. Zo laten ook de foto’s uit dit bericht zien. Deze werden onlangs door een Belgische client van MapaWall toegezonden. Deze client heeft door natuurlijke kleuren in de accessoires te gebruiken een warm maar ook stijlvolle ruimte weten te creëren. Een prachtige zithoek met een exotische uitstraling waar je direct het idee hebt dat je op vakantie bent.

Palisander houten wereldkaart met landsgrenzen 2De reden waarom de wereldkaart op de foto’s zo goed bij het exotische interieur past is misschien wel omdat het hout van de kaart tevens is voorzien van een exotische houtsoort. Dit type hout, Palisander genaamd, heeft een prachtige gevlamde houttekening en geeft de kaart een luxe karakter. Op deze houtsoort zit ook een exportbeperking en wordt door schaarste gereguleerd. De vlammende tekening doet het Palisander hout niet alleen luxe ogen. Door de beperkte voorraad kan deze ook worden bestempeld als zeer exclusief. De extra donkere kleur is te danken aan de olie waarmee de kaart is behandeld.

 

Palisander houten wereldkaart met zwarte achtergrond - vooraanzichtNet zoals alle houten wereldkaarten van de firma MapaWall is ook dit model voorzien van een metalen laag. Door deze laag is het mogelijk om met kleine neodymium magneten plaatsen over het gehele oppervlak te markeren. Samen met de door een laser ingegraveerde landsgrenzen is dit type wanddecoratie niet alleen een lust voor het oog, maar ook een gave gadget voor op de muur. De zogenaamde pin-magneetjes worden in verschillende maten aangeboden. Op de foto met het vooraanzicht van de houten kaart is goed te zien dat deze client ook verschillende plekken over de wereld heeft gemarkeerd.
Omdat de bijgeleverde neodymium magneten standaard met een dunne nickel coating zijn uitgerust geven deze pinpoints af en toe een glinster, zodat vanuit verschillende hoeken de aandacht erop gevestigd wordt. Afhankelijk van waar het licht vandaan komt en hoe dit op de magneten valt.

Wilt u het hout van de MapaWall Palisander met landsgrenzen in het echt zien? Vraag dan een gratis sample aan via ons contactformulier.