Zo nu en dan ontvangen wij bijzondere foto’s van houten wereldkaarten die net even anders zijn dan anderen. De foto’s uit dit bericht betreft een MapaWall Noten met landsgrenzen die onbehandeld is. Dat wil zeggen dat de wereldkaart niet is geïmpregneerd met een olie of was. Hierdoor heeft het notenhout zijn natuurlijke lichte bruin/grijze kleur behouden welke enorm goed past bij dit specifieke interieur. De verschillende houten items zorgen ervoor dat de kaart mooi aansluit bij het geheel. En door een relatief lichte achtergrond te gebruiken is de wereldkaart ook niet te aanwezig. Zou de kart met een olie of was zijn behandeld dan bestaat al snel het risico dat het contrast tussen de kaart en de muur al snel te groot wordt.

Notenhouten wereldkaart onbehandeld Notenhouten wereldkaart zonder olie

Zoals de meeste mensen al weten zijn alle MapaWall houten wereldkaarten voorzien van een onzichtbare metalen laag welke kleine neodymium magneten aantrekt. Deze kleine maar zeer krachtige magneten kunnen worden gebruikt voor het markeren van de kaart. Bij het vergroten van de kleinere afbeeldingen hierboven is te zien dat ook deze klant een aantal pinpoints op de kaart heeft gezet. En omdat het licht van slechts één kant komt weerspiegelen de magneetjes slechts vanuit een bepaalde hoek. Hierdoor wordt niet constant de aandacht op de vernikkelde magneten gevestigd, hetgeen wel eens storend zou kunnen werken.

Tot slot is deze notenhouten wereldkaart voorzien van zeer gedetailleerde landsgrenzen. Deze subtiele zwarte lijnen zijn met behulp van de nieuwste lasertechniek in het hout gebrand. Samen met de magnetische onderlaag is deze high end wanddecoratie niet alleen prachtig om te zien, maar kan deze kaart ook worden gebruikt om al uw favoriete plekjes op aarde in op te slaan. Of misschien wel alle plaatsen die nog op de agenda staan.

Benieuw naar hoe dit onbehandelde notenhout er in het echt uitziet? Vraag een gratis sample aan via het contactformulier van MapaWall.com.