De houten wereldkaarten van MapaWall zijn in 4 verschillende houtsoorten van de beste kwaliteit verkrijgbaar; eikenhout, notenhout, palisander en zebrano. Het fineer waarmee de houten zijn voorzien wordt nog voor het laserbranden fijn geschuurd zodat het oppervlak van de kaarten egaal en overal gelijk is. Door deze bewerking krijgt het oppervlak een iets lichtere kleur. Na het schuren zijn de platen klaar om door de lasermachine te worden gesneden. Wanneer men ervoor kiest om tevens landsgrenzen in het geheel te laten opnemen worden deze nog voor de contouren met millimeter precisie in het hout gegraveerd. Nadat de laser klaar is met deze bewerking is de basis gelegd voor een prachtige houten wereldkaart voor aan de muur.

Wanneer de laser zijn werk heeft gedaan wordt de houten kaart grondig geïnspecteerd. Na deze inspectie wordt de kaart aan de achterzijde voorzien van een ophangsysteem en verschillende verstevigingen. Tot slot wordt een framewerk voor de verpakking in elkaar gezet, zodat deze gedetailleerde wereldkaart zonder kleerscheuren de bestemming bereikt.

Notenhouten wereldkaart met en zonder olie

Op de foto’s is goed te zien welk effect een olie of waslaag heeft op het hout nadat het is geschuurd. Door een dergelijke laag over het fijn geschuurde oppervlak aan te brengen wordt wordt de kleur van het hout voller en krijgen de tekeningen in het hout een feller contrast. Afhankelijk van uw smaak en/of het type interieur kan ook gekozen worden om het oppervlak juist niet te impregneren. Of een speciale olie te gebruiken waardoor de kleur slechts een fractie voller wordt.

Wilt u het hout van deze wereldkaart graag in het echt bekijken? Vraag een gratis sample aan via ons contactformulier.