Regelmatig komen er verzoeken binnen voor houten wereldkaarten op maat. Kaarten met een bijzondere afmeting of kaarten afgewerkt met een bepaald type fineer. De foto hierboven toont een zo’n gelimiteerde wereldkaart. Deze kaart heeft weliswaar dezelfde afmeting als de overige kaarten. Maar in tegenstelling tot de reguliere modellen is voor deze kaart mahoniehout gebruikt.

Deze stabiele houtsoort leent zich uitermate goed voor het maken van meubels. Zowel de gunstige technische eigenschappen als de fraaie kleur maken het mahoniehout uitermate geschikt voor toepassingen binnen de botenbouw. Ook wordt het hout veelvuldig in fijner werk als muziekinstrumenten verwerkt.

Of een interieur nu juist strak en modern is ingericht. Of juist exotisch met weinig felle kleuren. De mahoniehouten wereldkaart is vaak in beide type inrichtingen een echte eyecatcher. Bij de mahoniehouten wereldkaart is overigens ook gekozen voor de gedetailleerde landsgrenzen. Dankzij deze ingegraveerde lijnen en de onzichtbare magnetische laag kunnen kleine magneten over het hele oppervlak worden geplaatst. Op deze manier kunt u bijvoorbeeld uw favoriete plekjes op aarde of de bestemmingen uit uw bucketlist markeren.

Wilt u de verschillende typen fineer van dit soort wereldkaarten graag in het echt zien? Vraag een gratis sample aan via onsĀ contactformulier.